Hakukoneiden hallinta

Hyödynnä hakukoneita markkinoinnissasi

Globaali jätti Google voi olla ystäväsi tai vihollisesi – valitse viisaasti

Hakukoneoptimointi eli SEO

Hakukoneoptimoinnin avulla nouset ykköseksi Googlessa, Bingissä tai muissa hakukoneissa haluamillasi hakusanoilla. ILMAISEKSI. Aika hienoa, eikö? No okei, ehkä vähän huijaan sillä mikään ei ole ilmaista. Hakukoneoptimoinnin saloihin perehtyminen vie hurjasti aikaa ja aikahan on yrittäjille, markkinoijille ja sisällöntuottajille aina rahaa. Jos siis et halua tai ehdi laittaa käsiäsi saveen, anna minun tehdä se puolestasi.

Hakukoneoptimoinnin haasteena on uusien keinojen etsiminen, säännöllinen sisällön päivittäminen sekä trendien ja algoritmipäivitysten seuranta. Vaikka rankkaisit ykkösenä tänään, ensi kuussa saatat olla jo menettänyt asemaasi. Muista siis, että SEO on jatkuvaa työtä ja opiskelua. Väärin rakennetut sivut voivat itseasiassa laskea näkyvyyttäsi, sillä Google on nykyisin kova sakottamaan hakukonekikkailuilla.

Hakukonemainonta eli SEM

Hakukonemainontaan liittyy niin Google Shopping, hakusanamainonta kuin Display-mainonta. Shopping on omien kokemuksieni mukaan erittäin tehokas ja aivan liian vähän käytetty markkinointikeino Suomen markkinoilla. Itse olen saanut sen avulla huikeita tuloksia! Google Shoppingin käyttöönotto mahdollistaa verkkokauppasi mainonnan viennin täysin uudelle tasolle.

Hakusanamainonta on erittäin kilpailtu ala, mutta yllättävää kyllä oikein tehtynä ei kovinkaan kallista. Kunhan muistat datan, datan ja vielä kerran datan, jonka perusteella mainontaa teet, pääset jo melko pitkälle.

Display mainonta laajentaa näkyvyytesi Googlen yhteistyökumppaneille. Display-mainonnassa tärkeintä on ehdottomasti erottuvuus, sillä netin selaajat saavat rutkasti ärsykkeitä silmiensä eteen päivittäin. Pidäthän siis huolen siitä, että mainontasi on oikein kohdistettu ja mainoksesi tarkkaan laadittu.

Kokemusta on kertynyt kaikkien näiden hallinnasta, joten jos tarvitset apuja hakukonemainonnan aloittamiseen tai tehostamiseen, ota yhteyttä!


Hakukoneiden hallinta ei ole rakettitiedettä. Kunhan muistat, mitä hakukoneet haluavat ja yhdistät sen siihen, mitä asiakkaasi haluavat.

Anna Takala


Ota yhteyttä ja pyydä tarjous juuri sinun tarpeisiisi